Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Groentelasagne

Ankie van der Kruk
Prikkels, september 2015

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 2 venkelknollen
  • ½ bosje dille, fijngesneden
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 75 ml groentebouillon
  • 150 ml soya cuisine of rijstroom
  • zout en eventueel peper

Groente lasagnaBereiding:

Snij de courgette met een kaasschaaf in lange dunne plakken. Snij de venkelknol ook in dunne plakken. Leg de groente om en om over elkaar in een ingevette ovenvaste schaal, en strooi tussendoor steeds wat zout, eventueel peper, en de helft van de dille.

Breng de bouillon met de soya cuisine aan de kook en laat dit koken tot een licht gebonden saus. Roer de rest van de dille erdoorheen. Maak op smaak af met wat zout en eventueel peper. Giet dit over de schotel en strooi tot slot de geraspte kaas eroverheen.

Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Tip: Zalmfilet bestrooid met zout en dille tussen de lagen smaakt er heerlijk bij.


Naschrift redactie

Let op: recepten zijn nooit geschikt voor alle PDS-patiënten.

Er kunnen altijd ingrediënten of bereidingswijzen genoemd worden waar uw darmen niet tegen kunnen. Vervang deze producten dan door iets anders of gebruik dit recept niet. Ook kunt u ervoor kiezen om minder van een bepaald product te gebruiken als uw darmen hierop beter reageren.