Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Pepermuntolie heeft positief effect op PDS

Geplaatst op 01-09-2019  -  Categorie: Nieuws

Pepermuntolie kan de klachten van PDS verlichten. Dat concluderen onderzoekers van het Maastricht UMC+ in het wetenschappelijke tijdschrift Gastroenterology.

Egel neemt medicijnen In hun onderzoek onderzochten ze het effect van pepermuntolie bij 190 patiënten verdeeld over drie groepen. Eén groep kreeg acht weken lang drie maal daags een capsule met pepermuntolie die vrijkomt in de dunne darm. Een andere groep een andere capsule, waarvan de olie werd afgegeven in de dikke darm en de laatste groep kreeg een placebo, een niet-werkend middel. Uit de resultaten blijkt dat de capsule waarbij de pepermuntolie in de dunne darm wordt afgegeven een positief effect heeft op buikpijn, fysiek ongemak in de buik en de ernst van de PDS-klachten. De andere capsule waarbij de olie in dikke darm vrijkomt, bleek geen meerwaarde te hebben.

Geen wondermiddel

"Pepermuntolie is geen wondermiddel", nuanceert Maag-, Darm-, Leverarts dr. Daniel Keszthelyi. "Maar het heeft wel degelijk positieve effecten voor patiënten. Daarnaast is het zonder recept verkrijgbaar en dus laagdrempelig." Er zijn weinig bijwerkingen bekend van pepermuntolie. Toch is het raadzaam eerst met je behandelend arts te overleggen, voor het middel te gebruiken. 

Bron: Maastricht UMC+Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: