Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Taboe-onderzoek MDL-aandoeningen

Geplaatst op 30-08-2018  -  Categorie: Oproepen

Merk je ook wel eens dat je het lastig vindt om over je aandoening te praten? Heb je het idee dat mensen liever niets over jouw klachten willen horen? Of stuit je in je omgeving op onbegrip? Veel mensen in Nederland praten liever niet over de lichamelijke ongemakken of gevolgen van hun Prikkelbare Darm Syndroom. Er lijkt een taboe op deze onderwerpen te bestaan.  

Egels pratenDe Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging wil in samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) deze lastige onderwerpen bespreekbaarder maken. Samen met de MLDS en zes andere patiëntenverenigingen starten we een onderzoek om te kijken of er daadwerkelijk een taboe ervaren wordt, welk taboe dat is en hoe dat het leven van de patiënt beïnvloedt. Deze informatie gebruiken we om een videocampagne te starten waarin we aandacht besteden aan deze taboes.

Ook jij kunt hieraan bijdragen. Help je ons mee door de vragenlijst in te vullen? Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. In de vragenlijst staan persoonlijke vragen over je aandoening en de gevolgen daarvan op je dagelijkse leven. We verwerken de antwoorden uiterst zorgvuldig en volledig anoniem!
De resultaten van het onderzoek en de videocampagne kun je in de loop van volgend jaar via de social media-kanalen van de PDSB en de MLDS terugzien.

Alvast hartelijk bedankt voor je medewerking!

Vul de vragenlijst inPrikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: