logo

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Pijn-toolkit

De toolkit CHANGE PAIN was al in het Engels en verschillende andere talen beschikbaar, maar kent nu ook een Nederlandse versie: De pijn-toolkit.

De pijn-toolkit bevat duidelijke informatie, handige tips en suggesties om mensen met chronische pijn te helpen omgaan met hun pijnklachten.

In het boekje wordt theorie afgewisseld met praktijk. Eerst wordt uitgelegd hoe mensen met chronische pijnklachten vaak in een vicieuze cirkel terechtkomen en dan vastlopen in de pijn: ze doen op hun goede dagen te veel, waardoor ze op slechte dagen niets meer kunnen. Hierdoor ontstaan ook negatieve gedachten en stress, en kunnen problemen ontstaan met relaties, geldgebrek, etc.

De toolkit helpt in kaart te brengen wat je wel kunt en hoe je dit in balans kunt brengen met ontspanning, zodat je op goede dagen niet te veel doet en op slechte dagen niet te weinig. Je leert stap voor stap hoe je prioriteiten moet stellen en een dagindeling kan maken. Daarnaast maak je een terugvalplan, om te voorkomen dat je weer teruggaat naar je oude gewoontes.

Ook geeft het boekje tips over hoe je je omgeving kunt inzetten je te helpen en op welke manieren je zorgverlener je kan helpen.

Het samenwerkingsverband 'Pijnpatiënten naar 1 stem' verspreidt zowel de digitale als de papieren versie van de Pijn-toolkit breed, zodat zo veel mogelijk patiënten er kennis van kunnen nemen en er baat bij kunnen hebben.


Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: