Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Van vereniging naar stichting

Op 1 januari 2020 is de PDSB omgezet van een vereniging naar een stichting. Op deze pagina vind je alle informatie. 

Wij zijn hard bezig om de website aan te passen aan de nieuwe situatie. Dit kan echter enige tijd vergen. Wij rekenen op je begrip.

Veelgestelde vragen

Er komen regelmatig vragen bij ons binnen over de omzetting van de PDSB van een vereniging naar een stichting. Deze worden hier zo veel mogelijk beantwoord. 

Wordt een donatie aan de stichting vergoed door de zorgverzekeraar, net als het lidmaatschap van een patiƫntenvereniging?

Ja, mits je verzekeraar deze vergoeding geeft. Hier zie je welke verzekeraars in 2020 een donatie aan een patiëntenvereniging vergoeden en voor welk bedrag. De PDSB is en blijft aangesloten bij Ieder(in), daarom wordt een donatie aan onze organisatie gewoon vergoed.

 
Hoeveel moet ik doneren om Prikkels te ontvangen, kortingen te krijgen en toegang te krijgen tot het besloten gedeelte van de website?

Iedereen die minimaal € 25 doneert, krijgt gedurende 12 maanden 4 keer het informatieblad Prikkels toegestuurd, kortingen bij behandelaars en webwinkels en toegang tot het besloten gedeelte van de website.

 

Uitleg

Uitgebreide uitleg over de structuur van de nieuwe stichting.

Begeleidende brief bij Prikkels december 2019 met uitleg over wat er gebeurt met het lidmaatschap.

Verslag van de Algemene Ledenvergadering in mei 2018 uit Prikkels met de uitslag van de enquête onder de leden over de toekomst van de PDSB. Hierin kwam als eerste een mogelijke intensievere samenwerking met de MLDS naar voren, een optie waar het grootste deel van de stemmen naartoe ging.

Verslag van de extra ledenvergadering in november 2018 in Prikkels, waarin de plannen voor het omzetten van de PDSB naar een stichting voor het eerst werden gepresenteerd aan de leden.

Verslag van de Algemene Ledenvergadering in mei 2019 in Prikkels waarin meer uitleg werd gegeven over de omzetting naar een stichting.

Verslag van de extra ledenvergaderingen in september en oktober 2019 in Prikkels waarin unaniem voor werd gestemd over de omzetting van de PDSB naar een stichting.

Egel PDSB bijeenkomst

Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: